Bewegen en bewogen worden. In deze gevoelsmatige wisselwerking ontmoeten we elkaar.
Daniëlle – Haptonomie heeft mij vooral ruimte gegeven, ruimte in mijn lichaam en daarmee ruimte in mijn leven.

Eveline – Ik voel me meer in mijn lijf en heb meer rust gevonden.

Lotte – Er ontstond verbinding met mijn diepere weten in plaats van over dingen te denken.

Lisa – Dankzij de 'je bent goed zoals je bent' hand van Else is er een verdriet van jaren losgekomen.
Clienten over mij

Daniëlle

Haptonomie heeft mij vooral ruimte gegeven, ruimte in mijn lichaam en daarmee ruimte in mijn leven. Ik ervaar nu de veranderingen in mijn lichaam en merk het op: mijn gezicht dat verstrakt, mijn spieren zich spannen, mijn houding in de aanval stand. Mijn lichaam is daardoor veel meer mijn kompas geworden. Door te reageren op die veranderingen en me te ontspannen, kan ik met meer gemak lastige situaties aan en blijf ik minder hangen in mijn geijkte manier van reageren.

Else is rustig en betrokken. Ze heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken hoe ik reageer en hoe ik kan leren van mijn lichaam. Ze heeft de behandeling steeds afgestemd op mijn situatie maar deinsde ook niet terug om met pijnlijke ervaringen aan de slag te gaan, zodat ik een stap verder kon komen.

Ik kijk met tevredenheid terug op de behandeling van Else. De behandeling was steunend in een lastige periode en heeft me meer stevigheid en meer gevoeligheid gegeven. Wat ik geleerd heb zit verankerd in mijn lichaam en is daardoor makkelijk toegankelijk en goed terug te halen als ik weer eens uit de bocht dreig te vliegen. Ik ervaar mijn lichaam nu als een bron van informatie over mezelf en als een bron van kracht. Zo prettig, want mijn lichaam heb ik altijd bij me.

Eveline

Ik heb heel veel van Else geleerd en dat neem ik allemaal met me mee. Ik heb mijn onzekere verleden in een klein dorp oprecht kunnen afsluiten. Ik voel me meer in mijn lijf en heb meer rust gevonden. Rust om bijvoorbeeld bijna de hele dag in de zon te gaan zitten op een pinksterdag. Dat is pure winst. De relatie met mijn zoontje is door mijn grotere rust enorm verbeterd.

Lotte

Haptotherapie is lichaamsgericht. Wat dat betekent heb ik ontdekt. Op de tafel bij Else landde ik letterlijk in mijn lijf. Door haar aanrakingen en haar aandacht kwam er meer verbinding, van mijn geest met mijn lijf en van mijn lichaamsdelen onderling. Ik voelde mijn lijf weer goed (bleek dus erg in mijn hoofd te zitten). Soms hadden mijn lichaamsdelen letterlijk iets te zeggen: blijheid, verdriet, pijn, zin in leuke dingen. En soms was er ook veel stilte. Dat gaf ontspanning, inzicht in wat ik eigenlijk echt wilde. Er ontstond verbinding met mijn diepere weten in plaats van over dingen te denken. Lichamen zijn zo wijs!

Lisa

Dankzij de ‘je bent goed zoals je bent’ hand van Else is er een verdriet van jaren losgekomen, dat zich had vastgezet van mijn stuitje tot en met mijn neuswortel. Toen de zaak was opgeschoond zijn we gaan werken aan mijn relaties met anderen. Ik liet mensen helemaal toe en stootte ze dan weer van me af. Conflicten, angsten en ruzies met mijn echtgenoot en goede vrienden waren hiervan het gevolg. We hebben geoefend of ik mensen ook een klein beetje zou kunnen toelaten, stap voor stap, of zo nodig af en toe niet. Door hiermee te experimenteren en oefenen kreeg ik een verbluffend inzicht in mijzelf.